Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/matrecep/public_html/gamingprylar.nu/wp-content/themes/atelier/functions.php on line 73
Bästa gamingtangentbordet 2019 | Gamingprylar.nu

Bästa gamingtangentbordet 2019

Bästa gamingtangentbordet 2019
december 21, 2018 caspar

När man väl börjar spela datorspel förstår få hur viktig roll tangentbordet har i spelandet. Och om jag ska vara ärlig så kommer det i många fall ta något år innan man kommer ha ett behov av ett bättre tangentbord.

När man spelar är det kritiskt att tangentbordet klarar av att läsa av flera knappar samtidigt så att du kan göra så många exekveringar som möjligt. Spelar du Fortnite kommer du ha flera binds på tangentbordet för att bygga så snabbt som möjligt. Använder du ett sämre tangentbord kommer det vara begränsat i hur många exekveringar du kan göra samtidigt, dvs hur många tangenter du kan trycka ner samtidigt.

Det är här de bästa gamingtangentborden kommer in i bilden, genom att använda mekaniska switchar på tangentbordet kan du trycka ner flera knappar samtidigt och de blir lästa. Detta kommer ta dit spelande till nya nivåer men du behöver självklart även vara en riktigt duktig datorspelare för att ha nytta av denna funktion.

Tangentbord använder idag primärt två olika typer av switchar, membran och mekaniska switchar. Membrantangenter har under varje tangent en liten kupol som pressas ner på en membranplatta som sträcker sig över hela tangentbordet. Membranplattan kan registrera endast ett fåtal kupoler samtidigt när de trycks ner, något som sker konstant i datorspelandet.

Mekaniska tangenter har en individuell brytare under varje tangent. De delar alltså inte på en gemensam platta som membrantangentbord gör. Mekaniska brytare har flera fördelar, de har en bättre livslängd, bättre kvalité, registrerar knapptrycken snabbare, bättre känsla och klarar av att registrera flera knapptryckningar samtidigt. Det finns flera olika mekaniska switchar som vi berättar mer om längre ner på denna sida.

Premium: Corsair K95

 

Corsair K95 RGB Platinum - Cherry MX

 

Detta tangentbord kommer med en hel del grymma funktioner. Det mest noterbara är 6 stycken G-snabbknappar på vänstra sidan av tangentbordet. Dessa kommer väl till hands om du behöver binda olika attacker i till exempel MMO-Spel som World of Warcraft.

Corsair K95 har även en extra USB-port så att du kan koppla in datormusen och därmed ha det snyggare på skrivbordet utan massa långa sladdar som behöver dras.

Medium: Logitech G513

 

Logitech G513 RGB Linear Gaming Keyboard

 

Logitech G513 är ett riktigt bra tangentbord med mekaniska Romer-G linjära tangenter som flera e-sportproffs världen över föredrar. Den linjära tekniken i brytarna ger en jämn knapptryckning under hela trycket.

Tangentbordet stödjer hela 26-key rollover vilket innebär att du kan trycka ner hur många tangenter som helst och få alla tangenter registrerade, något som är perfekt om du bindat attacker till flera olika tangenter till exempel.

Budget: Mission SG GGK 3.1

 

Mission SG GGK 3.1

 

Mission SG GGK 3.1 är ett tangentbord med mekaniska brytare i den lägre prisklassen. Tangentbordet har utrustats med röda kailh-brytare. Tangenterna har en bakbelysning och stödjer tre olika ljusstyrkor.

Som man kan se på bilderna är WASD- och piltangenterna utbytbara mot halvtransparanta tangenter för en riktigt snygg belysning.

Så väljer du det bästa gamingtangentbordet för dig

För att bestämma vad för tangentbord du vill köpa är det viktigt att bestämma vilken typ av mekanisk switch du vill ha, de mekaniska tangentborden använder nämligen olika mekaniska switchar som skiljer sig i pris. Något som även är populärt idag är RGB-belysning på tangentborden. För många kan det vara roligt med en snygg belysning och därav kan det vara värt att hitta ett tangentbord med detta.

Blåa switchar:
Den blå brytaren är den vanligaste brytaren. Man känner igen en blå switch på dess klickande ljud, det är den ända brytaren som har det klickande ljudet. Vissa älskar ljudet och andra hatar det. Detta är ett populärt tangentbord för människor som arbetar mycket i skrift i och med möjligheten att höra när du faktiskt ej tryckt in tangenten ordentligt.

Svarta switchar:
Den svarta brytaren har länge varit populär bland gamers. Det är högre motstånd när du trycker ner tangenten och motståndet är linjärt. Motståndet ökar proportionerligt ju mer du trycker ner tangenten. Den svarta switchen har inget klickande ljud som den blåa switchen har.

Röda switchar:
Den röda brytaren är den mest anpassade brytaren för skrift i och med att det krävs endast 45 gram för att trycka ned brytaren. Den röda brytaren fungerar precis på samma sätt som den svarta och har därmed ett linjärt motstånd där trycket ökar och inget klickande ljud.

Så valde vi ut det bästa gaming tangentbordet 2019

Vi har testat tangentborden i flera olika krävande datorspel som StarCraft 2, Dot a2, Counter-Strike, Fortnite med flera för att se hur tangentborden fungerade i strid. Vi har även testat att skriva längre texter för att se hur de fungerar under längre typografisessioner. Vi har sedan samlat våra poäng men även jämfört våra tester med externa källor där andra experter recenserat tangentborden.

Vanliga frågor och svar

Fråga: Trådat eller trådlöst tangentbord?
Svar: Trådlösa tangentbord passar perfekt för den som vill minimera sladdar. Trådlösa tangentbord kommunicerar med PC:n nästan alltid genom en RF signal (Radiofrekvens).

Du kopplar in en USB mottagare i datorn som sedan kopplar ihop sig med tangentbordet. Det kommunicerar genom 2.4GHz frekvensbandet där både trådlösa telefoner och hemroutern kommunicerar samtidigt. Det kan lätt skapas lagg genom radiofrekvensbandet och därav är inte ett trådlöst tangentbord optimerat för gaming.

Vi rekommenderar trådade tangentbord då de ej är utsatta för lagg samt har ett lägre pris än de trådlösa tangentborden.