Bästa gamingstolen 2019

Bästa gamingstolen 2019
december 21, 2018 caspar

Spelar du mycket datorspel som till exempel Fortnite, Counter Strike eller League of Legends så vet du hur många timmar man kan sitta fastklistrad vid skärmen. Oavsett om du spelar datorspel eller konsolspel så kommer du behöva sitta ner. Och visst, en köksstol, soffa eller en helt vanlig kontorsstol kommer fungera att sitta på.

Men vill du sitta riktigt bekvämt utan problem i flera timmar så bör du överväga att skaffa dig en av de bästa gamingstolarna. Gamingstolar är designade för gamers och du kommer uppleva flera timmar spelande i ren ergonomisk glädje.

Premium: DXRacer KING Chair K57-NW

 

DXRacer KING Chair K57-NW

 

DXRacer har länge varit de allra populäraste valet av gamingstolar. K57-NW är modellen som är fullt justerbar och där man både utnyttjar bredd och längd på stolen för personer som vill ha mer sittplats.

Praktiskt taget är hela stolen är justerbar för att du ska kunna anpassa den fritt för dina behov.

Medium: Arozzi Vernazza

 

Arozzi Vernazza Black

 

Arozzi är ett svenskt bolag som konstruerar gamingstolar och bord. Vernazza är Arozzi’s premiummodell och detta är en stol som sticker ut. Byggkonstruktionen är imponerande där sits, ryggstöd och armstöd är ställbara för att de ska passa dig perfekt.

Budget: Arozzi Monza

 

Arozzi MONZA Red

 

Modellen Monza från svenska tillverkaren Arozzi vann kategorin Budget. Med en väldigt skön ergonomisk design satt vi helt underbart i denna stol. Stolen väger endast 15 kg och passar perfekt att ta med sig till LAN-event.

Så väljer du den bästa gamingstolen för dig

För att hitta en gamingstol som fungerar för just dig är det viktigt att kolla på stolens konstruktion. Är du en lite längre person är det bra om du fokuserar på stolar med högre ryggstöd. Kolla även att det går att justera armstöden.

För att hitta den bästa stolen för just din kropp finns det dock endast ett sätt att göra – att testa stolen.

Så valde vi ut de bästa gamingstolarna 2019

För att sortera ut de allra bästa stolarna för gaming har vi läst igenom recensioner och tester där man jämfört stolarna med varandra. Vi har även samlat ihop användarnas åsikter kring sina köp från diverse spelforum.

Kriterier som pris, komfort, material och byggkonstruktion har varit extra viktiga i beslutsfattandet och har legat som grund för listan vi tagit fram med produkter.

Vanliga frågor och svar

Fråga: Kommer en gamingstol förbättra min prestation?
Svar: Stolen i sig kommer inte direkt påverka din prestation i respektive spel. Däremot har en riktigt skön och ergonomisk stol påverkan på din kropp, och genom att ta hand om din kropp och ditt sinne kommer du förbättra ditt spelande. 

Fråga: Hur vet jag vilken gamingstol som kommer passa mig bäst?
Svar: Detta skiljer sig beroende på din kroppstorlek och blir därmed omöjligt att svara på. Vi rekommenderar dig att pröva stolen samt alla inställningar och funktioner för att se att stolen passar just dig.