Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/matrecep/public_html/gamingprylar.nu/wp-content/themes/atelier/functions.php on line 73
Bästa gamingskärmen 2019 | Gamingprylar.nu

Bästa gamingskärmen 2019

Bästa gamingskärmen 2019
december 21, 2018 caspar

Datorskärmen kommer vara ett av de viktigaste inköpen som direkt kommer höja ditt spelande till nya nivåer. Den bästa gamingskärmen kommer även hålla sig uppdaterade en längre tid än resterande datorkomponenter.

För att välja rätt datorskärm till dig så gäller det att veta vad du ska använda den främst till. Ska du ha en optimal spelprestanda eller ska skärmen vara mer av en allt – i – allo skärm som du kan använda för spel och film?

I detta test har vi fokuserat på att hitta de bästa gamingskärmarna, skärmen ska ha en så hög uppdateringsfrekvens som möjligt, låg responstid, bra bildkontrast och det ska vara enkelt att modifiera skärmens stativ. Kolla även in våra tester av gamingstolar och gamingheadsets.

Premium skärm till Nvidia grafikkort: ASUS ROG Swift PG279Q

 

ASUS ROG Swift PG279Q

 

ASUS ROG Swift PG279Q är vår favoritskärm. Skärmen är en 27-tum IPS panel med en uppdateringshastighet på 165 Hz som får datorspelen att flyta på riktigt fint. Skärmupplösningen är 2560×1440 vilket lägger sig i mitten av de olika skärmupplösningarna som erbjuds.

Vi tycker detta är en optimal upplösning då man ej behöver uppgradera sig till de allra dyraste grafikkorten för att klara av att spela i högre upplösningar. Skärmen stödjer Nvidias teknik G-Sync och är därmed anpassad för de nyare Nvidia grafikkorten.

 

Premium skärm till AMD grafikkort: ASUS VG278Q

 

ASUS VG278Q

 

ASUS VG278Q är vår favoritskärm till AMD grafikkort. Skärmen är en 27-tum LCD skärm med en uppdateringshastighet på 144 Hz. Skärmen klarar av en Full-HD upplösning (1920 x 1080) vilket vi kan tycka är i det lägsta laget men har du inte ett av de dyrare grafikkorten denna skärm passa utmärkt.

Skärmen använder FreeSync som AMD grafikkort kan använda, däremot fungerar skärmen självklart utmärkt till Nvidia grafikkort om du ej tänkt använda FreeSync.

 

Widescreen skärm till Nvidia grafikkort: ASUS ROG Swift PG348Q

 

ASUS ROG Swift PG348Q

 

Asus ROG Swift PG348Q är för gamern som söker den absolut bästa widescreen skärmen till Nvidia-grafikkort. Skärmen stödjer Nvidias teknik G-Sync som är utvecklad för att ta bort stuttering och tearing och rekommenderas därför till er som använder nyare Nvidia grafikkort så ni kan ta del av detta.

Skärmen använder sig av en IPS-Panel vilket skapar en riktigt fin färgåtervinning och har en uppdaterinsfrekvens på 100 Hz.

 

Widescreen skärm till AMD grafikkort: ASUS ROG Strix XG35VQ

 

ASUS ROG Strix XG35VQ

 

ASUS ROG Strix XG35VQ är en 35 tum widescreen skärm med AMD’s teknik FreeSync som är skapad för att ta bort stuttering och tearing. För att använda dig av FreeSync krävs det att du har ett nyare AMD grafikkort.

Skärmen består av en LCD skärm med en upplösning på 3440 x 1440 och uppdateringsfrekvens på 100 Hz.

 

Mellan: AOC G2460PF

 

AOC G2460PF

 

AOC G2460PF är en utmärkt gamingskärm till dig som vill begränsa budgeten för skärmköpet. Skärmen är en 24 tum LCD skärm med en uppdateringshastighet på 144 Hz och 1 ms responstid.

Skärmen använder AMD’s teknik G-Sync.

 

Budget: AOC G2460VQ6

 

AOC G2460VQ6

 

AOC G2460VQ6 är en perfekt skärm för dig som letar efter ett billigare alternativ. Skärmen klarar en upplösning på 1920×1080 med en uppdateringsfrekvens på 75 Hz och responstid på 1 ms.

Skärmen använder AMDs teknik FreeSync vilket man kan aktivera för att ta bort stuttering och tearing.

Så väljer du den bästa gaming skärmen för dig

Responstid: En av de viktigaste aspekterna för att en datorskärm ska vara anpassad för datorspel är att responstiden är så låg som möjligt. Responstiden mäter i millisekunder (ms) hur snabbt pixlarna din skärm kan byta färg, från grå till grå. De bästa gamingskärmarna har ett värde på 5 eller lägre som standard i årets upplagor.

När datorskärmen har en högre responstid uppstår något som kallas för ghosting vilket skapar en grumlig bild där pixlarna inte hänger med spelets rörelser.

Uppdateringsfrekvens: Uppdateringsfrekvensen mäts i hertz (Hz) och används för att avgöra hur snabbt skärmens pixlar kan skifta bilder. Desto högre uppdateringsfrekvens desto bättre flyt kommer du märka när du använder muspekaren, flyttar fönster i operativmiljön, rulla i webbläsaren och datorspel som Fortnite, Counter-Strike och League of Legends kommer flyta på mycket bättre med högre uppdateringsfrekvens.

Så valde vi ut den bästa gamingskärmen 2019

När vi jämfört de bästa gamingskärmarna mot varandra har vi suttit ner vid en speldator (GTX 1080Ti, 16GB ram, Intel i5) och spelat Fortnite, Counter Strike, Battlefield och League of Legends.

Vi har även jämfört flera tester för att få en bredare överblick över hur datorspelare och hårdvaruexperter recenserar kring skärmarna.

Vanliga frågor och svar

Fråga: Vad är det för skillnad mellan 60Hz och 120Hz+?
Svar: Nästan alla dagens skärmar använder sig av en uppdateringsfrekvens på 60Hz, det är en standard från Nordamerika där skärmen uppfanns. När du uppgraderar till en skärm som klarar 120Hz eller mer kommer skärmen uppdatera sig två gånger mer (eller ännu mer beroende på Hertzen på din skärm) under samma period. Det betyder att bilden som grafikkortet har renderat kan få skickas till skärmen för uppritning 8.3 ms snabbare emot en 60hz skärm.

Fråga: Kommer jag spela bättre på en 120Hz skärm?
Svar: Vi tror att du definitivt kommer märka en skillnad att spelet flyter på mycket bättre i actionfyllda datorspel. Detta kommer underlätta för dina ögon under långa gamingsessioner och kan således även förbättra ditt spelande då du kan hålla fokus under en längre period. Vi har svårt att se att spelandet kommer påverka din prestation nämnvärt om du uppgraderar från till exempel 144Hz till 240Hz.