Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/matrecep/public_html/gamingprylar.nu/wp-content/themes/atelier/functions.php on line 73
6 Bästa gamingheadsetet 2019 Testade | Gamingprylar.nu

Bästa gamingheadsetet

Bästa gamingheadsetet
december 21, 2018 caspar

Att ha ett riktigt bra ljud när man spelar datorspel har prioriterats under en lång tid när spelen blivit allt bättre på att utveckla ljudkvalitén. Spelar du till exempel Fortnite, PUBG eller Counter Strike Global Offensive kommer ljudet vara av högsta vikt för att lista ut vart motståndarna befinner sig.

Men lika viktigt är ljudet i andra datorspel som League of Legends, Battlefield och World of Warcraft. Desto bättre ljudkvalité desto bättre inlevelse i datorspelen.

På senare år har streaming vuxit sig allt större, för er som är nya inom världen av datorspel innebär streaming att man strömmar sin egna spelsession ut till plattformar som Twitch och Youtube live för att andra ska kunna se i realtid när man själv spelar datorspel.

Under streamingsessionen är det av yttersta vikt att headsetets mikrofon är brusreducerande samt håller en riktigt hög kvalité. Om mikrofonen är av sämre kvalité kommer människor som tittar på din livestream behöva lyssna på din röst i usel kvalité och din mikrofon kommer brusa i bakgrunden när de tittar på streamen.

Snabbt svar: 6 Bästa gamingheadset 2019 – Bäst i test

  1. Sennheiser G4ME Zero
  2. SteelSeries Arctis Pro
  3. Logitech G PRO
  4. SteelSeries Arctis Pro + GameDAC
  5. Corsair Gaming HS50
  6. Logitech G533

 

1. Sennheiser G4ME Zero

 

Sennheiser G4ME Zero Black

 

Sennheiser är ett tyskt bolag som har varit ledande i hörlursindustrin i åratal. Headsetet G4ME ZERO är designat för att vara det bästa gamingheadsetet på marknaden. Öron kåporna är tillverkade av konstläder och består av tre lager vaddering.

Öron kuddarna omsluter örat helt vilket förhindrar att ljud läcker ut från headsetet. Headsetet ansluts till PC och 4-polig konsol med en USB kabel.

 

2. SteelSeries Arctis Pro

 

SteelSeries Arctis Pro Wireless Gaming Audio System

 

SteelSeries Arctis Pro Wireless är ett trådlöst headset designat för gaming. Anslut headsetet till PC:n, PS4:an eller Xboxet och rör dig fritt utan att behöva tänka på kabeln.

Headsetet kommer med en separat sändare för att förstärka signalen, du får även med dig ett extrabatteri så att du enkelt kan byta mellan ett oladdat och fulladdat batteri för att slippa avbryta gamingen för att behöva ladda headsetet.

 

3. Logitech G PRO

 

Logitech PRO Gaming Headset

 

Headsetet har brusreducerande hörlurar för att du ska kunna fokusera på spelet utan att slippa höra din omgivning. Perfekt om du bor i en bullrig miljö eller ska åka på ett LAN-event. Mikrofonen är avtagbar från headsetet vilket gör det perfekt att ta med dig till din nästa esport-turnering.

 

4. SteelSeries Arctis Pro + GameDAC

 

SteelSeries Arctis Pro + GameDAC Hi-Res Gaming Audio System

 

SteelSeries egna dedikerade hörlursförstärkare för att förstärka ljudet till PC:n eller PS4:an.

Huvudbandet är inspirerat från skidglasögonen för att sitta bättre på huvudet och bekväma öron kuddar för att du ska kunna spela i timmar. Mikrofonen använder sig av en ClearCast funktion för att din röst ska ha studiokvalitet.

 

5. Corsair Gaming HS50

 

Corsair Gaming HS50 - Carbon

 

Här ett riktigt komfortabelt headset i budget klassen. Corsair har valt att undvika alla extra funktioner och endast satsa på det allra nödvändigaste, ljudet, mikrofonen och komforten och har tagit fram en riktigt bra produkt till ett grymt pris.

 

6. Logitech G533

 

Logitech G533 Prodigy Wireless Headset

 

Logitech har tagit fram ett riktigt prisvärt trådlöst headset i budgetkategorin. Med 7.1 surroundljud, brusreducerande mikrofon och en riktigt härlig komfort kan vi inte hitta mycket att klaga på.

Ljudkvalitén når inte upp Arctis Pro som vi har i både mellan- och premiumsegmentet och även en hel del funktioner saknas men för det låga priset finner vi detta riktigt prisvärt.

Så väljer du det bästa gaming headsetet för dig

Tråd eller trådlöst: Ska jag köpa ett trådlöst headset eller med sladd? Detta är en av de större dillemorna man har när man ska handla headsets. Båda har för och nackdelar. Ett trådat headset är enligt oss det främsta valet för de flesta gamers, man slipper ladda headsetet och kan därför spela oavbrutet under flera timmar. Du får även mer ljud för pengarna med dessa headsets.

Trådlösa headsets har idag ett batteriliv på ungefär 7 – 8 timmar och det brukar ta ungefär en timme att ladda headsetet fullt. Detta kan skilja sig mellan modellerna. Trådlösa headsets är dyrare än vanliga headsets och var redo på att höja budgeten om du vill ha lika bra ljudkvalité som på ett trådat headset. Letar du efter ett trådlöst headset med så bra ljudkvalité som möjligt så ska headsetet ha AptX kodning. Denna kodning gör så att ljud kan sändas över Bluetooth utan att ljudkvalitén går förlorad.

Mikrofon: Dagens gamingheadsets kommer alla med en fast ansluten mikrofon och förutom något enstaka undantag är mikrofonen enkelriktad. Den enkelriktade mikrofonen tar bort allt störande omgivningsljud som till exempel rundstrålande mikrofoner framhäver. För att hitta den optimala mikrofonen ska man titta närmare på mikrofonens känslighet, impedans och frekvensområde.

Komfort: Headsetets design avgör om det kommer vara bekvämt efter flera timmar användande eller o du kommer behöva ta av det stup i kvarten mitt i spelandet. På grund av detta spelar givetvis komforten en betydande roll för att hitta det optimala headsetet för just dig. Avgör om du vill ha ett headset med ”in-ear”, ”on-ear” eller ”over-ear”. Vi har endast valt att ta med ”on-ear” och ”over-ear” i detta test då vi anser att dessa typer av headset är de optimala för gaming. Bestäm om det är viktigt att mikrofonen ska kunna tas bort eller dras tillbaka för att ansluta en extern mikrofon samt hur mycket headsetet väger.

Pris: Att ha en förbestämd budget är givetvis en nyckelfaktor för att veta vilket headset man ska fokusera på. Vi vill bara slå ett slag för att om du fokuserar på att köpa ett trådlöst headset, var redo på att höja din budget för att få ett headset med riktigt bra ljudkvalité.

Så valde vi det bästa gamingheadsetet 2019

Nya headsets släpps konstant på marknaden varje år. För att underlätta vårt sökande lägger vi stor vikt på headsetets huvudkriterier, hörluren, mikrofonen, komforten och priset.

För att hitta det bästa headsetet för 2018 har vi gått igenom recensioner och tester av alla headsets. Vi har även jämfört specifikationerna för att se vilka som sticker ut i ljudkvalitén.

Vanliga frågor och svar

Fråga: Kommer mitt spelande förbättras med ett gaming headset?
Svar: Ja och nej, beroende på vilken typ av datorspel just du gamear spelar stor roll för att avgöra om det har påverkan. FPS spel som Fortnite och Counter Strike Global Offensive kommer du ha stor nytta av marknadens bästa gaming headsets eftersom du kommer kunna höra i vilken riktning fotstegen och skotten kommer ifrån och därmed skjuta ner fienden snabbare.

I datorspel som till exempel strategispel har inte ljudet samma påverkan, men däremot kommer du ändå ha lika stor nytta av ett grymt headset eftersom du tar spelet till nya nivåer med en riktigt bra ljudupplevelse.

Källor och tester

https://www.gameskinny.com/sgqhs/the-ultimate-guide-for-buying-gaming-headsets-what-features-to-look-for